logoΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ 

 

Αθήνα, 23/03/2020

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ακολουθώντας τις εκπαιδευτικές και τεχνικές κατευθύνσεις που δόθηκαν στις 19 Μαρτίου 2020 από την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικτυακής διδασκαλίας των μαθημάτων. Όλα τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του Εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα ενταχθούν (την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα) στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Δεν θα διδαχθούν μόνο λόγω της ιδιάζουσας φύσης τους το Σεμινάριο «Ανθρωπολογία του Δικαίου» και τα φροντιστηριακά μαθήματα που προβλέπονταν στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εισαγωγή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία ΙΙ» και «Μεθοδολογία της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας».

Η συντριπτική πλειονότητα των μαθημάτων θα διδαχθούν διαδικτυακά τις ημέρες και ώρες που προβλέπονται στο ισχύον πρόγραμμα διδασκαλίας. Επειδή όμως υπάρχουν ορισμένες αλλαγές και προσαρμογές, οι φοιτητές καλούνται να ενημερώνονται:α) για τις μεθόδους και τις ώρες διδασκαλίας, β) για τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο παρακολούθησης του μαθήματος, και για οτιδήποτε άλλο σχετικό στο e-class του μαθήματος.

Οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες του Τμήματος θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τη φοιτητική κοινότητα και να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία εν γνώσει του γεγονότος ότι οι σχετικές υποδομές είναι ανεπαρκείς, αβέβαιες, και δυνητικά άνισες και ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν αντικαθιστά την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση της διδακτικής αίθουσας.

Με τις πιο θερμές ευχές μου για υγεία, σωστή προφύλαξη και δημιουργική αντίδραση στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Αναπλ. Καθηγητής Λεωνίδας Οικονόμου