ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

Αθήνα,   04-03-2014

                                                                                                 Αρ. Πρωτ.: 651

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ & ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΙΚΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

(Επίδοσης Ακαδ. έτους 2011-12 & Εισαγωγής 2012)

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ότι, σύμφωνα με το αριθ, πρωτ.:1587/11-02-2014 έγγραφο του ΙΚΥ χορηγούνται:

Α) Υποτροφίες στις κατωτέρω κατηγορίες φοιτητών:

  1. Πρωτοετείς φοιτητές που με την πρώτη συμμετοχή διακρίθηκαν στις Γενικές Εξετάσεις εισαγωγής τους στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας το έτος 2012, με μόρια εισαγωγής τουλάχιστον 16.100 (με άριστα 20.000).
  2. Φοιτητές ενδιάμεσων ετών (των τριών πρώτων ετών) οι οποίοι διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά το ακαδ. έτος 2011-12.

Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στο εφάπαξ ποσό των 1.467,35€, για τον κάθε δικαιούχο.

Β) Βραβεία. Τις θέσεις του προγράμματος βραβείων πρέπει να καταλάβει ο φοιτητής που:

  1. Με την πρώτη συμμετοχή στις Γενικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2012, κατατάσσεται στην πρώτη θέση κατά σειρά επιτυχίας, με μόρια εισαγωγής τουλάχιστον 16.100 (με άριστα 20.000).
  2. Ο μέσος όρος βαθμολογίας του τον κατατάσσει πρώτο στα εξάμηνα σπουδών ακαδ. έτους 2011-12.
  3. Ο αριστούχος απόφοιτος που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο πτυχίο κατά το έτος 2011, με τον όρο ότι δεν έχει υπερβεί το σύνολο των ετών φοίτησης που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου του.

Τα βραβεία συνίστανται σε γραπτό δίπλωμα και σε χορήγηση χρηματικού ποσού ύψους 293,47 ευρώ εφάπαξ για τον κάθε δικαιούχο.

Για την απονομή των υποτροφιών και βραβείων οι υποψήφιοι πρέπει να καλύπτουν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • Ελληνική Εθνικότητα ή Ιθαγένεια..
  • Εμπρόθεσμη υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.
  • Υποτροφία δεν χορηγείται σε υποψήφιους φοιτητές που έχουν υπερβεί το σύνολο των ετών φοίτησης που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου από το Τμήμα, δηλαδή, τα τέσσερα (4) έτη.
  • Υποτροφία ή βραβείο δεν χορηγείται σε φοιτητές που είναι κάτοχοι άλλου πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, ή είναι Ομογενείς Υπότροφοι του Ι.Κ.Υ.
  • Υποτροφία δεν χορηγείται σε φοιτητές που το ετήσιο προσωπικό εισόδημα ή το οικογενειακό εισόδημα των γονέων τους υπερβαίνει αυτό που αναφέρεται στις προϋποθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση χορηγείται μόνο τιμητικός τίτλος.

Ειδικότερα:

Α) Για τις Υποτροφίες Εισαγωγής:

  1. Το προσωπικό εισόδημα των υποψηφίων να μην υπερβαίνει τα 12.000€, το δε οικογενειακό τα 53.000€ ετησίως. Το όριο του οικογενειακού εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 1.500€ για το δεύτερο και τρίτο τέκνο και κατά 3.000€ από τέσσερα τέκνα και άνω.
  2. Να έχουν επιτύχει με την πρώτη συμμετοχή τους στις Γενικές Εξετάσεις εισαγωγής 2012-13 με μόρια εισαγωγής τουλάχιστον 16.100 (με άριστα 20.000) και να έχουν εγγραφεί ως πρωτοετείς στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Φοιτητής που ενώ επέτυχε σε ορισμένο Τμήμα μετεγγράφηκε σε αντίστοιχο άλλου ΑΕΙ διεκδικεί την υποτροφία ή το βραβείο από το Τμήμα στο οποίο επέτυχε.

Β) Για τα Βραβεία Εισαγωγής:

  1. Να έχουν επιτύχει με την πρώτη συμμετοχή τους στις Γενικές Εξετάσεις εισαγωγής 2012-13 με μόρια εισαγωγής τουλάχιστον 16.100 (με άριστα 20.000) και να έχουν εγγραφεί ως πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Φοιτητής που ενώ επέτυχε σε ορισμένο Τμήμα μετεγγράφηκε σε αντίστοιχο άλλου ΑΕΙ διεκδικεί την υποτροφία ή το βραβείο από το Τμήμα στο οποίο επέτυχε.

Γ) Για τις Υποτροφίες Επίδοσης:

Το προσωπικό εισόδημα των υποψηφίων να μην υπερβαίνει τα 12.000€, το δε οικογενειακό τα 53.000€ ετησίως. Το όριο του οικογενειακού εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 1.500€ για το δεύτερο και τρίτο τέκνο και κατά 3.000€ από τέσσερα τέκνα και άνω.

Να έχουν επιτύχει σε αριθμό μαθημάτων που δεν μπορεί να είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο αριθμό μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών των δύο εξαμήνων του έτους για το οποίο διεκδικούν την υποτροφία, δηλαδή του 2009-10 και ο μέσος όρος βαθμολογίας τους να μην είναι μικρότερος του 6,51 (Λίαν Καλώς).

Δ) Για τα Βραβεία Επίδοσης:

1. Να έχουν επιτύχει σε αριθμό μαθημάτων που δεν μπορεί να είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο αριθμό μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών των δύο εξαμήνων του έτους για το οποίο διεκδικούν την υποτροφία, δηλαδή του 2008-09 και ο μέσος όρος βαθμολογίας τους να μην είναι μικρότερος του 6,51 (Λίαν Καλώς).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α) Αίτηση – δήλωση και ειδικό μηχανογραφικό δελτίο του ΙΚΥ (Χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας).

Β) Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Οικονομικής Εφορίας (μόνο για τις υποτροφίες), επικυρωμένο φωτοαντίγραφο

  1. 1.για το προσωπικό καθαρό φορολογητέο εισόδημα του φοιτητή ή βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. ότι δεν υποχρεούνται (οι ίδιοι φοιτητές) σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και
  2. 2.των γονέων του έτους 2011 (οικονομικό έτος 2012)

 

Γ) Υπεύθυνη δήλωση, έντυπο του ΙΚΥ ότι το χρηματικό ποσό του βραβείου θα διατεθεί για την αγορά βιβλίων του αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου σπουδών (Χορηγείται από την Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας).

 

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΒΑΘΜΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 8.50 , ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.