ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

SCHOOL OF SOCIAL SCIENCES AND PSYCOLOGY

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ

DEAN

Αγαπητές και αγαπητοί πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές,

 Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και σας συγχαίρω θερμά για την επιτυχία σας, η οποία είναι αποτέλεσμα πολυετούς και επίμονης προσπάθειας. Η επιτυχία σας αυτή, για να έχει επιστημονικό αντάλλαγμα, πρέπει να συνοδεύεται από σπουδές οι οποίες θα σας προσφέρουν την δυνατότητα να εκπληρώσετε τα όνειρά σας, αλλά και να ανταποκριθείτε στις μεγάλες απαιτήσεις της κοινωνίας. Η σχολή μας μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον που προσφέρει ευκαιρίες και για άλλες ενδιαφέρουσες πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου αποτελείται από τρία Τμήματα, της «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας», της «Κοινωνιολογίας» και της «Ψυχολογίας». Παρόλο το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η Σχολή επιδιώκει την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που, σύμφωνα και με την πρόσφατη αξιολόγηση των Τμημάτων της, αναγνωρίζεται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πολλοί πτυχιούχοι απόφοιτοι του ιδρύματος μας διαπρέπουν σε επαγγελματικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, το διοικητικό προσωπικό, η γραμματεία και οι καθηγητές σας θα είναι δίπλα σας για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε σωστά το χρόνο σας ώστε να αποκτήσετε επιστημονικές γνώσεις υψηλού επιπέδου, να διαμορφώσετε ακαδημαϊκό ήθος και να ενταχθείτε στο πνευματικό περιβάλλον της Σχολής μας.

Η εμπειρία αυτή αποκτάται με την ενεργό συμμετοχή σας στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας, στη βιβλιοθήκη και στα εργαστήρια.   

Σας εύχομαι καλή ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής

Καθηγητής Θ. Σακελλαρόπουλος