header

 

Αθήνα, 02-12-2021

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΦΟΙΤΗΤΕΣ  Γ’ , Ε’ ,  Ζ΄  και Θ΄ εξαμήνου(τελειόφοιτοι)

Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε συχνά τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχει ροή ενημέρωσης για θέματα που σας ενδιαφέρουν

Ανακοινώνεται ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων  για τους φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Γ’ , Ε’ ,  Ζ΄ και Θ΄ εξαμήνου(τελειόφοιτοι) θα πραγματοποιηθούν:

από τη Δευτέρα  6 Δεκεμβρίου 2021 έως και

    τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 23.50)  

 

 ✓ στην ηλεκτρονική διεύθυνση, https://foit.panteion.gr/declare με τη χρήση των κωδικών URegister.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποχρεωτική ΕΚΤΥΠΩΣΗ της δήλωσής σας, ή αποθήκευση της ως pdf αρχείο στον Υπολογιστή σας. Να φυλάσσεται  ως το μόνο αποδεικτικό δήλωσης

Η εκτύπωση/αποθήκευση της δήλωσης είναι το μόνο αποδεικτικό

 

της ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν δηλώσετε μαθήματα δεν μπορείτε να εξετασθείτε σε αυτά ούτε κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου, ούτε στην επαναληπτική Σεπτεμβρίου

Η δήλωση Μαθημάτων είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στις εξετάσεις.

 Δεν θα δοθεί παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.


Η δήλωση μαθημάτων, η οποία γίνεται Ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την προμήθεια των αντίστοιχων συγγραμμάτων, όσο και για τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις με την καταγραφή του ονόματός σας στους καταλόγους εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος του κάθε εξαμήνου σπουδών.


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!


Η υποχρεωτικότητα της δήλωσης προκειμένου για συμμετοχή στις εξετάσεις, ισχύει όχι μόνο για τα μαθήματα του κάθε εξαμήνου σπουδών, αλλά και για όλα τα οφειλόμενα μαθήματα.


Γι' αυτό, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ να κάνετε δηλώσεις μαθημάτων και να δηλώνετε ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΟΛΑ τα μαθήματα στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε ΚΑΘΕ ακαδ. έτος, δηλαδή ΚΑΙ τα οφειλόμενα.


  • Η Δήλωση μαθημάτων είναι υποχρεωτική

Σύμφωνα με τον Εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου,

Άρθρο 46 Δηλώσεις Μαθημάτων

1. Ο φοιτητές εγγράφονται σε κάθε εξάμηνο δηλώνοντας ηλεκτρονικά τα μαθήματα που επιλέγουν στις ημερομηνίες που ορίζονται στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο. Η δήλωση μαθημάτων υποβάλλεται με τους περιορισμούς που ισχύουν για τα προαπαιτούμενα και για τα εξαρτώμενα μαθήματα. Οι φοιτητές που αμέλησαν ή δεν υπέβαλαν επιτυχώς ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων δεν γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις του αντίστοιχου εξαμήνου ούτε της επαναληπτικής του Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που ο φοιτητής προσέλθει και εξετασθεί, τότε ο βαθμός του μη δηλωθέντος μαθήματος ακυρώνεται.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


1. Σύνδεση στον ιστότοπο: https://foit.panteion.gr/declare
2. Δίνετε τους κωδικούς που πιστοποιήσατε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Uregister.panteion.gr
3. Επιλέγετε ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
4. Επιλέγετε ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
5. Επιλέγετε ξανά ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (Στην οθόνη αυτή φαίνονται οι παράμετροι δήλωσης)
6. Επιλέγετε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (πχ Οφειλόμενο (για τα εξάμηνα Γ΄ και άνω) + Προσθ. η΄ Υποχρεωτικό + Προσθ. η΄ υποχρεωτικό Επιλογής + Προσθ.)
7. Επιλέγετε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
8. Επιλέγετε ΕΚΤΥΠΩΣΗ (Υποχρεωτική ΕΚΤΥΠΩΣΗ της δήλωσής σας, ή αποθήκευση της ως pdf αρχείο στον Υπολογιστή σας. Να φυλάσσεται ως το μόνο αποδεικτικό δήλωσης)                   
                                            

                                                   ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Μην ξεχάσετε να δηλώσετε ΟΛΑ τα μαθήματα.


(ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ) στα οποία προτίθεστε να εξεταστείτε στις εξεταστικές περιόδους του έτους.

Σε αντίθετη περίπτωση, η βαθμολογία των μη δηλωθέντων μαθημάτων ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

  • Μην ξεχάσετε να δηλώσετε ΟΛΑ τα μαθήματα για τα οποία έχετε παραλάβει συγγράμματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας ζητηθούν πίσω τα βιβλία των μαθημάτων που δεν θα έχουν δηλωθεί.
  • Μπορείτε να πραγματοποιείτε οποιαδήποτε τροποποίηση στη δήλωσή σας, μέχρι και την τελευταία ημέρα των δηλώσεων.
  • Η ξένη γλώσσα, αν και προαπαιτούμενο για τη λήψη πτυχίου, δε δηλώνεται από το σύστημα σε αυτήν την εφαρμογή. Πρέπει να απευθυνθείτε αποκλειστικά και μόνο στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών (ΚΕΦοι)

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ           ΠΡΩΤΟΔΗΛΩΤΑ

       ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ

Α΄   ΕΞΑΜΗΝΟ

       5

 

Β΄   ΕΞΑΜΗΝΟ

       5

 

Γ΄   ΕΞΑΜΗΝΟ

       5

                      5

Δ΄   ΕΞΑΜΗΝΟ

       5

                      5

Ε΄   ΕΞΑΜΗΝΟ

       6

                    10

ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

       6

                    10

Ζ΄   ΕΞΑΜΗΝΟ

       9

                    16

Η΄  ΕΞΑΜΗΝΟ

         9

                    16

Θ΄  ΕΞΑΜΗΝΟ

(ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ)

       10

                    30

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Όσον αφορά στην κατάργηση του υποχρεωτικού μαθήματος με κωδικό 520008 και στην αλλαγή του μαθήματος επιλογής με κωδικό 5200195 ως υποχρεωτικού, ως προς τις προϋποθέσεις λήψεις πτυχίου, η Συνέλευση του Τμήματος έχει αποφασίζει τα εξής:

Όσοι φοιτητές/τριες έως και το ακ. έτος 2016-2017 , είχαν δηλώσει και εξεταστεί επιτυχώς στο μάθημα (τότε επιλογής) 5200195, αλλά δεν είχαν εξεταστεί επιτυχώς στο υποχρεωτικό μάθημα 520008, τότε μπορούν να ανακηρυχθούν πτυχιούχοι μετά από επιτυχή εξέταση σε δεκαεννέα (19) υποχρεωτικά μαθήματα και συνολικά σε σαράντα (44) μαθήματα.

Όσοι φοιτητές/τριες έως και το ακ. έτος 2016-2017, δεν είχαν εξεταστεί επιτυχώς στο τότε υποχρεωτικό μάθημα 520008, αλλά και επίσης δεν είχαν δηλώσει ή αν το δήλωσαν δεν είχαν εξεταστεί επιτυχώς στο τότε επιλογής μάθημα 5200195, τότε προκειμένου να ανακηρυχθούν πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε 20 υποχρεωτικά μαθήματα και συνολικά σε σαράντα (44) μαθήματα.

Όσοι φοιτητές/τριες έχουν εξεταστεί επιτυχώς στο μάθημα 520008 και συμπληρώνουν 20 υποχρεωτικά μαθήματα χωρίς το μάθημα 520195 (ως υποχρεωτικό Α’ εξαμήνου) δεν υποχρεούνται να το εξεταστούν ως υποχρεωτικό μάθημα.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα στη διαδικασία δήλωσης μαθημάτων, παρατίθενται σχετικές οδηγίες της Μηχανοργάνωσης:

Δοκιμάστε με άλλο browser,

Edge

ή

Mozilla

Eάν ο mozilla δεν ανοίγει την εφαρμογή ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Σε ένα νέο παράθυρο στο Mozilla Firefox, γράψτε στην μπάρα διευθύνσεων πάνω πάνω, about:config
  • Πατήστε το κουμπί 'Αποδοχή κινδύνου και συνέχεια'
  • Στην μπάρα αναζήτησης που σας βγάζει γράψτε την λέξη ΤLS
  • Από την λίστα που σας βγάζει, πηγαίνετε κάτω στην γραμμή που λέει: tls.version.min
  • Αν η τιμή που υπάρχει δεξιά δεν είναι 1, τότε πατήστε στο τέλος της ίδιας γραμμής το τετράγωνο μικρό κουμπί για επεξεργασία, αλλάξτε την τιμή σε 1 και μετά πατήστε πάλι το ίδιο κουμπάκι για αποθήκευση. 'Ολη η γραμμή τότε θα πρέπει να είναι bold, δηλαδή με έντονα μαύρα γράμματα.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος